Wel eens een eik zien bloeien?

mannelijke bloemen eik

Een eik ? Bloeit die dan? De meeste mensen hebben geen flauw idee. Ze lopen en fietsen onder de takken van bloeiende zomereiken door en zien de duizenden mannelijke katjes niet. Hoe dat kan? Kwestie van interesse ? Of ligt het anders? Zou kunnen. Eiken bloeien samen met het uitkomen van de bladeren. En de mannelijke bloemen zijn groen/geel. Ze vallen dus niet op. Als je eenmaal een bloeiende eik hebt gezien, vergeet je het niet weer en kijk je anders naar de boom. Gewoon opletten dus. Eiken zijn er genoeg in dit land. In het Reestdal is de eik een bepalende boom in bossen, houtwallen, hakhoutbosjes, langs paden en wegen. Dus een eik zien bloeien in deze tijd van het jaar moet lukken.

Koeien in de schaduw van een houtwal met eiken

 

Dit bericht is geplaatst in Flora en getagd , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Wel eens een eik zien bloeien?

 1. Johanoorman zegt:

  Bij mij voor de deur bloeit voor het eerst sinds 25 jaar( voor zover ik weet) een eikenboom, een hele hoge en grote ook nog.
  Echt onwaarschijnlijk, ik wist niet wat ik precies zag.
  Tegen de hemel in kan ik niet goed zien welke kleur de bloesems hebben, maar het zijn in elk geval geen bladeren -in- aanbouw.

  Wonend in het stroomdallandschap van de Drentsche Aa, beschermd natuurgebied, en met het jaar mooier wordend, was dit een extraatje voor ons.

 2. Jenny Brakke zegt:

  Ja een bloeiende eik is inderdaad prachtig. Al jaren ken ik de bloeiende eik.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>