Beleef de nestkast 1: het broedseizoen is begonnen

Deze week voor het eerst bij mijn twintig nestkasten langs gegaan. Het broedseizoen is duidelijk begonnen. De meeste kasten zijn nu bezet. Koolmees,pimpelmees, waarschijnlijk een glanskop, van de bonte vliegenvangers nog geen spoor te bekennen! Ze zijn laat dit jaar. Ze komen toch nog wel? Straks zijn alle nestkasten bezet door het gewone voetvolk, de familie Mees. Je komt toch niet helemaal uit Afrika aangezeild om alleen maar bezette nestkasten te vinden? Van bonte vliegenvangers is bekend, dat ze in staat zijn om broedende mezen de kast uit te jagen. Terwijl een koolmees ook geen lieverdje is! Die kan behoorlijk te keer gaan als je in de kast kijkt. In ieder geval is het vogelwereldje weer druk,druk,druk. De blik staat op instandhouding van de soort. Kijken wat er de komende weken gebeurt.

This entry was posted in Beleef de nestkast, Fauna and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>