Nieuwe brug met knijpstuw bij Den Kaat

Het project “Beekherstel Reestdal” is nog niet afgerond, maar de eerste knijpstuw is klaar. Waar je tussen Den Kaat en Rabbinge de Reest oversteekt ligt nu een mooie stevige brug. De oude was ook wel aan vervanging toe. Onder de brug zie je twee grote zware sluisdeuren, die nu helemaal open staan. Als er extreem veel water valt gaan ze dicht en krijgt het water in de bovenloop even de ruimte. De gras- en hooilanden lopen dan onder water. Overtollig water wordt dus tijdelijk opgeborgen om te voorkomen dat in de benedenloop van de Reest wateroverlast ontstaat. Een tweede knijpstuw is momenteel in aanbouw. Deze komt ter hoogte van Oud-Avereest.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>