De tuin van Dickninge is uniek: massale bloei van de holwortel

Iedereen die genieten wil van de prachtige massale bloei van de stinzenflora op landgoed Dickninge moet in de komende dagen gaan kijken. De sneeuwklokjes zitten in de nadagen van de bloei, maar worden nu opgevolgd door duizenden exemplaren van de holwortel, bloeiend in witte en roze tinten. Als het zonlicht in de tuin valt weet je niet wat je ziet! Nergens in Nederland bloeit de holwortel zo massaal als hier.

Langs de Reest bloeit het speenkruid en de eerste tapijten bosanemonen laten zich zien, al laten ze met dit donkere weer nog even de kopjes hangen. Landgoed Dickninge ligt even buiten De Wijk. Je kunt er heerlijk wandelen. Op een kilometer afstand ligt landgoed De Havixhorst. Lopend over het fietspad langs de Schiphorsterweg ben je er zo. Zo kun je in dit deel van het Reestdal een mooie landgoederenwandeling maken van ongeveer vier kilometer.

Meer foto’s zien? 

Lees ook: De holwortel al gezien? 

This entry was posted in Flora and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>