Beleef de nestkast 6: nu de bonte vliegenvangers nog

Het wordt steeds stiller op de route. Een behoorlijk aantal kasten is nu leeg. In twee kasten zijn koolmezen begonnen met een tweede broedsel. Daar liggen nu een paar eitjes. Pa en ma bonte vliegenvanger mogen nog even hun naam waarmaken. Er is nog werk zat. De jongen worden groter en krijgen steeds meer honger. Dat is aanpoten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. En de dagen zijn al zo lang. Maar ja, zes of zeven hongerige en lawaaierige bekjes kun je niet negeren. Er is gelukkig nog voedsel zat. Als je nu door het bos loopt krioelt het van de rupsjes op je kleren. En wat ook belangrijk is, er is veel dood hout in het bos. En in dood hout zitten veel insecten.

This entry was posted in Beleef de nestkast, Geen rubriek and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>